Even voorstellen: Krista Okma, voorzitter van het Leernetwerk

Maria da Silva 23-03-2022
0 reacties

Ambitieus en betrokken: de nieuwe voorzitter van het Leernetwerk onbedoelde zwangerschap en kwetsbaar (jong) ouderschap, Krista Okma, stelt zich voor.

Alleen nog maar bedoelde zwangerschappen en krachtig ouderschap. Je kunt het een tikkeltje té ambitieus noemen, maar voorzitter Krista Okma gaat ervoor. “Je wilt toch voor niets minder gaan?” Haar werk is erop gericht dat ieder kind een geweldige start krijgt.

Logischerwijs koos ze als pedagoog voor preventie, een focus die haar hele loopbaan kenmerkt. Als voorzitter gaat ze ervoor dat kennis terechtkomt daar waar het nodig is. De geleerde lessen van Kansrijke Start, waar ze als programmamanager werkt, kan ze teruggeven aan het leernetwerk. En andersom.

“Ik geloof heel erg in preventie. En dat daarin het welbevinden van de ouders net zo belangrijk is als dat van de kinderen. Waar ik óók in geloof is als professional je eigen ervaringsdeskundigheid vinden en die ook inzetten. Mijn dochter is gehandicapt en woont niet meer thuis. Daarmee begrijp ik wat kwetsbaar ouderschap inhoudt.

Maar ook de ervaring dat mijn oudste kind in het buitenland is geboren, in een omgeving waar ik de weg naar de instanties niet kende en de taal niet sprak, heeft me als professional verrijkt. Op dagen dat je in je werk tegen huizenhoge muren oploopt, kan je door je eigen ervaring je innerlijke drive weer vinden. Dan lijken die muren ineens wat minder hoog.”

Na een studie pedagogiek volgt Bureau Jeugdzorg, een promotieonderzoek, het Nederlands Jeugdinstituut en uiteindelijk een eigen zzp-praktijk waarin ze gezinnen ondersteunt, professionals traint, workshops geeft en boeken schrijft over onder andere media-opvoeding. Vanwege haar werk als programmamanager Kansrijke Start bij Pharos werd ze gevraagd de vacature voor voorzitter van het Leernetwerk in haar netwerk te delen. Dat besloot ze niet te doen. Het leek haar zo’n interessante rol, ze wilde er eigenlijk zelf voor gaan. En zo geschiedde.

Neem contact op met Krista

Afbeeldingen

Bekijk ook

Cookie-instellingen