Beter samenwerken bij kinderbeschermingsmaatregelen

Shalini Harinarain 14-02-2023
0 reacties

Onderzoekers van TNO (Child Health) en het Amsterdam UMC onderzochten de samenwerking bij de uitvoering van kinderbeschermingsmaatregelen rond de geboorte, zoals een ondertoezichtstelling of een uithuisplaatsing. Het project is een onderdeel is van het ZonMw-programma ‘Geweld hoort nergens thuis'.

Resultaten van het onderzoek lieten zien dat de samenwerking tussen verloskundige zorgverleners en professionals uit het sociale en kinderbeschermingsdomein vaak als moeizaam en frustrerend wordt ervaren, en dat zij dit graag willen verbeteren. Het resultaat van het onderzoek is een nieuw samenwerkingsprotocol. Dit bevat twee draaiboeken die concreet houvast bieden aan verloskundige zorgverleners en professionals uit het sociale en kinderbeschermingsdomein die betrokken zijn bij de uitvoering van kinderbeschermingsmaatregelen rond de geboorte.

Klik hier de link naar het protocol.

Live online talkshow

Op dinsdag 7 maart van 16.00 tot 18.00 uur vindt een live online talkshow plaats: In gesprek over kinderbeschermingsmaatregelen rond de geboorte. Tijdens en na de uitzending kun je via de chat direct vragen stellen en discussiëren met twee onderzoekers van TNO en onderling. Aanmelden kan door een mail te sturen aan suze.jans@tno.nl of remy.vink@tno.nl Je ontvangt rond 1 maart een Zoom-link. Deelname is gratis.

 

Bron: https://www.kennispoort-verloskunde.nl/beter-samenwerken-bij-kinderbeschermingsmaatregelen/

Afbeeldingen

Bekijk ook

Cookie-instellingen