Spiegelbijeenkomst over Jong Vaderschap

Marijke Sniekers 16-06-2023
0 reacties

“Toen ik op mijn 16e vader zou worden had ik veel meer informatie willen hebben over de emotionele binding met mijn kindje. En hoe ik dat kon aanpakken”. Dit vertelde Jonathan (19 jaar) tijdens een panelgesprek over zijn ervaringen als jonge vader.

“Toen ik op mijn 16e vader zou worden had ik veel meer informatie willen hebben over de emotionele binding met mijn kindje. En hoe ik dat kon aanpakken”. Dit vertelde Jonatan (19 jaar) tijdens een panelgesprek over zijn ervaringen als jonge vader. Jonge vader Wietze leidde het panelgesprek en deelde ook eigen ervaringen. Er was veel aandacht voor de voogdij-regeling, maar informatie over het vaderschap zelf bereikte Jonatan niet. Terwijl hij juist al tijdens de zwangerschap veel vragen had over het opbouwen van een emotionele band met zijn kindje.

In een eerdere spiegelbijeenkomst gaven zes vaders met hele jonge kinderen aan dat zij meer informatie willen over het vaderschap. Én dat zij andere vaders willen ontmoeten om je verhaal mee te delen. Vaders zijn onvoldoende in beeld in die eerste 1000 dagen.

Tijdens deze bijeenkomsten beantwoordden jonge vaders, samen met twee onderzoekers Justine van Beek (onderzoeker project Empowerment Jonge Vaders) en Marijke Sniekers (projectleider en onderzoeker project JOP) vragen van 7 Kansrijke start coalities die meer willen doen voor vaders in hun eerste 1000 dagen. De Kansrijke Start Coalities volgen een spiegeltraject bij Pharos waarbij ze inspiratie opdoen. Ook leden van het Actieprogramma Kansrijke Start en de landelijke Spiegelgroep, het College Perinatale Zorg en het programma VoorZorg van het NCJ sloten aan bij deze bijeenkomsten.

Afbeeldingen

Bekijk ook

0  reacties

Cookie-instellingen