Submenu

Netwerkbijeenkomst Kansrijke Start Groningen over DOEN!

Marit van Bruggen 31-05-2023
126 keer bekeken 0 reacties

Op maandagmiddag 15 mei organiseerde Kansrijke Start Groningen een netwerkbijeenkomst waarbij DOEN! centraal stond. De netwerkbijeenkomst was bedoeld voor professionals uit het sociaal en medisch domein.  

 

Uitwisselen 

Linda Quadvlieg, onderzoeker van DOEN!, nam de enthousiaste aanwezigen mee in de onderzoeksdoelen van het project en introduceerde een interactief gedeelte. Al gauw ontstonden er boeiende uitwisselingen, bijvoorbeeld over de vraag: hoe bepaal je waar je het over hebt met de cliënt? Als zorgverlener wil je soms een andere gespreksrichting op dan je cliënt, hoe ga je daarmee om? 

Voorbeeld 

Om een voorbeeld te geven van het bespreekbaar maken van SAKZO met cliënten, demonstreerden Sascha en Cynthia van Centrum Seksualiteit MEE (CSM) Noord de oefenbaby. De oefenbaby is een pop die o.a. kan huilen. Hulpverleners kunnen uitlezen hoe er voor de baby gezorgd is en gaan in gesprek over de ervaringen van de wensouders. CSM is van plan deze interventie weer vaker in te zetten. De pop is uitdrukkelijk níet bedoeld als ontmoedigingsbeleid. 

CSM Mee Noord

Beter samenwerken 

In het interactieve gedeelte gingen de deelnemers in groepen uit elkaar om ideeën uit te wisselen met betrekking tot de vraag: ‘wat zou jou helpen om beter te kunnen samenwerken?’. De deelnemers gaven aan dat het belangrijk is om te weten wat het bestaande aanbod is. ‘’Er is zoveel informatie, wat moet ik waar mee?’, werd bijvoorbeeld opgeschreven. Daarnaast werden andere suggesties gedaan. Zoals het organiseren van netwerkbijeenkomsten en het opzetten van een buddyproject.  

Ook kwamen er suggesties over de randvoorwaarden die nodig zijn om beter samen te kunnen werken.  Zo gaven sommige deelnemers aan dat de huidige AVG beperkend werkt. Het is een goed idee om afspraken te maken over wat wel en wat niet besproken mag worden. De suggestie om de sociale kaart meer onder de aandacht te brengen werd gedaan en er werd gesproken over het borgen van regie. Wie heeft de casusregie?  

Afsluiting 

De resultaten van deze sessie worden meegenomen in het onderzoek. Na deze plenaire terugkoppeling van de resultaten was het tijd om elkaar informeel te ontmoeten en is de middag afgesloten met een drankje. 

DOEN! 1

 

Afbeeldingen

Bekijk ook

0  reacties

Cookie-instellingen