Submenu

presentatie JOP op Kennisfestival Kansrijke Start Heerlen

Marijke Sniekers 20-11-2023
434 keer bekeken 0 reacties

Het JOP team presenteerde op 31 oktober de vernieuwde JOP Methodiek Positieve Jeugdzorg op het Kennisfestival Kansrijke Start in Heerlen. Dat werd georganiseerd ter ere van vijf jaar Kansrijke Start.

Het JOP team presenteerde op 31 oktober de vernieuwde JOP Methodiek Positieve Jeugdzorg op het Kennisfestival Kansrijke Start in Heerlen. Dat werd georganiseerd ter ere van vijf jaar Kansrijke Start. In twee workshops presenteerden Simone Knops, Petra Crombach, NoĆ«mi Maassen (expertiseteam gemeente Heerlen), Kim Donckers (Moventis GGZ) en Marijke Sniekers (lectoraat Sociale Integratie, Zuyd Hogeschool) de 4 pilaren waarop de methodiek is gebouwd en onderligend gedachtegoed. Kern van de presentatie vormden de thema's positieve psychologie, veerkracht, bewustwording van vooroordelen en stigma over jong moederschap en jong vaderschap, aansluiten vanuit present werken (Baart, 2011)  en pakkende resultaten uit het onderzoek naar jong vaderschap. 

De keynote van de dag door Ilse van Kemenada (Wilde Kanstanje) over de IK JIJ WIJ methode was zeer de moeite waard in ontdekken hoe je op een open en eerlijke manier het gesprek aan kunt gaan met jongeren en ouders.

Ook de presentatie van Sophie Hoogeboom (Common Eye) over onderlinge samenwerking ne deze blijven behouden was interessant.

Meer weten over de JOP methodiek positieve jeugdzorg? Kom dan op 1 februari naar het symposium in Heerlen. Heb je interesse, laat het even weten aan Simone Knops, projectleider van het Jonge Ouder Perspectief: s.knops@heerlen.nl

Afbeeldingen

Bekijk ook

Cookie-instellingen