Welkom bij KOOZ!Het online platform voor én door het leernetwerk Kwetsbaar Ouderschap en Onbedoelde Zwangerschap. Praat je met ons mee?Registreren
Submenu

Over het project

Vraagstuk

In Gelderland-Midden is er een relatief grote groep kwetsbare aanstaande en jonge ouders. Een kind dat opgroeit in een kwetsbaar gezin heeft een grotere kans op het ontwikkelen van een achterstand. Door risico’s op het gebied van gezondheid, leefstijl, onderwijs, werk en inkomen tijdig te signaleren en zo nodig professionele hulp te bieden, kunnen gevolgen voor ouders en kinderen beperkt blijven. Professionals lopen landelijk, maar ook in de regio Gelderland-Midden, tegen problemen aan om een sluitende signalering en zorg te realiseren.

Onderzoek

In dit project participeren aanstaande en jonge ouders, het medisch- en sociaal domein en de gemeenten Ede, Arnhem en Duiven, als vertegenwoordigers van alle 15 gemeenten in de regio Gelderland-Midden. Door van elkaar te leren willen de projectpartners de hulp en ondersteuning bij aanstaand en jong kwetsbaar ouderschap verder verbeteren, om deze vervolgens duurzaam in de regio in te bedden.

Verwachte uitkomst

Einddoel is om de zorg effectiever te maken zodat meer kinderen in de regio Gelderland-Midden een kansrijke start krijgen.

Contact

Mocht u in contact willen komen met dit project, dan kunt u mailen naar: sandra.mustert@vggm.nl.

Cookie-instellingen