Welkom bij KOOZ!Het online platform voor én door het leernetwerk Kwetsbaar Ouderschap en Onbedoelde Zwangerschap. Praat je met ons mee?Registreren
Submenu

Over het project

Vraagstuk

In dit project werkt Zuyd Hogeschool samen met het Jonge Ouders Project (JOP) team, bestaande uit professionals van gemeente Heerlen en lokale zorgaanbieders, en met jonge ouders met als doel om jonge vaders een expliciete plaats te geven in de hulpverlening voor jonge gezinnen. Uitgangspunt is de ontwikkelde methodiek van het JOP waardoor jonge moeders binnen hun vermogen zorg kunnen dragen voor de veiligheid en ontwikkeling van hun kind en kunnen participeren in de maatschappij.

Onderzoek

Samen doen we een vierjarig actieonderzoek, waarbij professionals, jonge ouders en onderzoekers samen de ervaringen van de doelgroep in beeld brengen, om van daaruit passende acties te ontwerpen om deze ervaringen en kennis binnen én buiten de regio te delen.

Verwachte uitkomst

Dit project heeft als doel de bestaande methodiek te versterken en te verbreden naar jonge vaders, en een aanvullend scholingstraject te ontwerpen. We verstevigen zo ook de interprofessionele samenwerking  tussen het sociale en zorgdomein.

Het projectteam

Het samenwerkingsverband van dit actie-onderzoek bestaat uit Lectoraat Sociale Integratie van Zuyd Hogeschool en het JOP van gemeente Heerlen. Binnen het JOP werken professionals van het Expertiseteam Gemeente Heerlen, JENS, Moventis GGZ en 't Prunelleke.

Contact

Mocht u in contact willen komen met dit project, dan kunt u mailen naar: lectoraatsocialeintegratie@zuyd.nl.

Zie ook https://hetjop.nl

Cookie-instellingen