Welkom bij KOOZ!Het online platform voor én door het leernetwerk Kwetsbaar Ouderschap en Onbedoelde Zwangerschap. Praat je met ons mee?Registreren
Submenu

Over het project

Vraagstuk

Vergeleken met het landelijk gemiddelde heeft Den Haag vaker te maken met zwangerschappen met nadelige uitkomsten en zwangerschappen in een kwetsbare situatie. Onbedoelde zwangerschappen kunnen voorkomen in of leiden tot het ontstaan van kwetsbare situaties.Haagse verloskundigen denken dat misschien wel de helft van de zwangerschappen in Den Haag onbedoeld is. Wij zijn benieuwd of de grote gezondheidsverschillen rondom zwangerschap te maken hebben met het vaker voorkomen van onbedoelde zwangerschappen.

RISE UP studie

De RISE UP studie bestaat uit een steekproef op basis van vragenlijsten en routine data en uit levensloopinterviews. 

In de steekproef zullen we deelnemers met hun toestemming volgen tot 2 jaar na het einde van de zwangerschap. We kiezen hiervoor omdat de eerste 1000 dagen, de periode van de zwangerschap en de eerste twee jaar van het leven, van grote invloed zijn op iemands gezondheid en welzijn gedurende hun leven en dat van latere generaties.

In de levensloopinterviews zullen we op meerdere momenten tijdens en na de zwangerschap in gesprek gaan met zwangeren en hun (ex-)partners. In deze gesprekken willen we erachter te komen wat voor verband hun levensloop met de zwangerschap heeft en wat hun behoeftes zijn in zorg en ondersteuning.

Meer weten

Leer meer over dit project op www.riseupstudie.nl.

Cookie-instellingen