Submenu

New Perspectives: de co onderzoekers zijn gestart met interviews onder vluchtelingen

Marianne Cense 08-04-2022
191 keer bekeken 0 reacties

In New Perspectives is de fase aangebroken van de data verzameling. De acht co onderzoekers interviewen elk 15 mensen in hun eigen taal.

Praten over reproductieve gezondheid en keuze, en (onbedoelde) zwangerschap is een gevoelig onderwerp. Rutgers en Pharos werken samen met vijf partnerorganisaties, Cultuur in Harmonie, stichting Himilo, Stichting Syrische Vrijwilligers, Stichting Syrische Vrouwen Emmen en Voice Of All Women, om ervoor te zorgen dat het op een cultuur sensitieve manier worden besproken. Acht co-onderzoekers uit vier vluchtelingengroepen (SyriĆ«, Eritrea, Afghanistan en SomaliĆ«) zijn in 2021 opgeleid om interviews te houden voor het onderzoek.

Eerst hebben we 8 focusgroepen gehouden, om meer inzicht te krijgen in de sociale normen die meespelen rond gezinsplanning. Nu, in 2022, zijn de interviews gestart. In de interviews vragen de co onderzoekers door hoe mannen en vrouwen keuzes rond zwangerschap beleven. Wat speelt mee in hun keuzes? Hoe gaan ze om met druk vanuit de familie? Wat verandert er doordat ze nu in Nederland leven? Wat hebben ze nodig? Wat is in hun ogen een goede benadering door professionals? De co onderzoekers interviewen in eigen taal, zodat mensen zich goed kunnen uiten.

De co-onderzoekers zijn de belangrijkste pijler van onze onderzoeksstrategie. Zij worden bij elke fase van het onderzoek betrokken. 

Afbeeldingen

Bekijk ook

0  reacties

Cookie-instellingen