Welkom bij KOOZ!Het online platform voor én door het leernetwerk Kwetsbaar Ouderschap en Onbedoelde Zwangerschap. Praat je met ons mee?Registreren
Submenu

Over het project

Vraagstuk

Vluchtelingen lopen meer risico op het meemaken van een onbedoelde zwangerschap. Dit kan komen door een gebrek aan toegang tot anticonceptie, informatie en zorg, maar ook door seksueel geweld en opvattingen over zwangerschap en gezinsplanning. Om deze groepen beter te bereiken is meer kennis nodig over hun opvattingen, strategieën en behoeften.

Onderzoek

Rutgers en Pharos onderzoeken samen met co-onderzoekers uit vier vluchtelingengroepen (Syrië, Eritrea, Afghanistan en Somalië) hoe mannen en vrouwen keuzes rond zwangerschap beleven. Wat speelt mee in hun keuzes? Wat hebben ze nodig? Wat is in hun ogen een goede benadering door professionals?

Verwachte uitkomst

De kennis uit dit onderzoek dragen we actief over op (zorg)professionals en voorlichters, zodat zij betere dienstverlening kunnen bieden aan vluchtelingen, om onbedoelde zwangerschappen te voorkomen en keuzevrijheid te bevorderen.

Contact

Mocht u in contact willen komen met dit project, dan kunt u mailen naar de projectleiders: Marianne Cense: m.cense@rutgers.nl en Yodit Jacob: y.jacob@pharos.nl  

Cookie-instellingen