Kennisdeling rondom verminderen handelingsverlegenheid ten aanzien van het bespreken van kwetsbare situaties tijdens de eerste 1000 dagen.

Doel
De invloed van kwetsbare omstandigheden tijdens de eerste 1000 dagen van een kind zijn vaak groot en hebben een levenslang effect op gezondheid en welzijn. In de praktijk is er sprake van handelingsverlegenheid bij professionals bij het bespreken van gesignaleerde kwetsbare situaties met de cliënt. Uit contacten tussen 6 projecten bleken er, naast overeenkomsten in ervaren belemmeringen, ook inspirerende voorbeelden van verschillende aanpakken.
Resultaten
Met deze voucher is door 6 verschillende projecten een gezamenlijke inventarisatie uitgevoerd naar instrumenten en aanpakken die handvatten bieden, met name aan doelgroepen in kwetsbare situaties, en die succesvol worden gebruikt. Deze instrumenten zijn verdeeld over 4 thema’s. Tevens zijn er 6 interviews (zie hieronder) gehouden met zowel zorg- en hulpverleners als cliënten over hun ervaringen met het signaleren en bespreken van kwetsbare situaties in de praktijk. Zowel de bundeling aan instrumenten als de interviews zijn breed gedeeld.
Door deze uitwisseling van kennis en ervaring zijn blijvende contacten opgebouwd om ervaringen uit te kunnen wisselen.
Samenwerking
Deze voucher is een samenwerking tussen de projecten ‘Samen Groeien 010’, ‘Knooppunten Kansrijke Start’, 'JOP’, ‘Betere samenwerking LVB-groep’, ‘DOEN’ en ‘MoMentUM’.

    Cookie-instellingen