Werkconferentie New Perspectives brengt veel in beweging

Marianne Cense 20-12-2023
335 keer bekeken 0 reacties

Op 14 december 2023 was de werkconferentie van New Perspectives, waar 150 mensen die werken aan voorlichting en begeleiding rond reproductieve gezondheid aanwezig waren. De ochtend stond in het teken van het onderzoek, de middag ging over de vertaalslag van aanbevelingen naar de praktijk.

De werkconferentie leverde de aanwezigen nieuwe inzichten op én een vertaalslag naar hun eigen praktijk. In de ochtend vond de premiere van de film plaats die op basis van de levensverhalen van vluchtelingen gemaakt is (zie ook link bij dit bericht). Ook gaven de co-onderzoekers een inkijkje hoe zij de interviews gedaan hadden en wat ze tegenkwamen in de gesprekken. En presenteerden we de resultaten van het onderzoek. In de middag stond de vertaling naar de praktijk centraal. Na een markt met good practises van beschikbare materialen en methodes, gingen de deelnemers in werksessies aan de slag met stappen die ze zelf konden zetten om hun werk meer cultuursensitief te maken en aan te sluiten bij de behoeften van vluchtelingen. 

Na afloop kregen de deelnemers de publieksversie van het onderzoek mee, waarin ook zichtbaar is wat de opbrengsten en randvoorwaarden voor participatief onderzoek zijn (zie bijlage bij dit bericht). 

Het onderzoek New Perspectives heeft veel inzichten opgeleverd. Volgend jaar gaat het onderzoeksteam aan de slag met alle veldpartijen om de resultaten te borgen in hun werk. 

Afbeeldingen

Nieuwe Perspectieven

Bekijk ook

Cookie-instellingen