Submenu

Activiteitenoverzicht

Nicole van den Berg 14-04-2022
177 keer bekeken 0 reacties

Hoe zijn Eritrese jongeren en zorgprofessionals betrokken bij het ontwikkeltraject van de educatieve game? En welke activiteiten vinden er allemaal plaats in het kader van Shkorey? We geven graag een update van de stand van zaken!

Shkorey (‘schatje’ in het Tigrinya) ontwikkelt in co-creatie met Eritrese jongeren, culturele mediators en zorgprofessionals een digitale spelomgeving die Eritrese nieuwkomers voorziet van informatie over het menselijk lichaam, seksualiteit, geboortezorg en het opvoeden van kleine kinderen in Nederland. 

Minstens zo belangrijk als het eindproduct is de weg naar het spel toe en alles wat daarbij komt kijken. Wie samen iets wil maken, moet wel in gesprek. Zo slaan we tijdens de ontwikkeling al een brug tussen zorgprofessionals en Eritrese jongeren.

Een greep uit de activiteiten van de afgelopen tijd:

  •  Er is een creatief team opgericht met Eritrese jongeren; zij werken mee aan de inhoud en art voor de game
  • Tijdens een 'probleemstorm' is de input van zorgprofessionals opgehaald; welke onderwerpen zijn het belangrijkst om mee te nemen in de spelmodules?
  •  Tijdens een kick-off event hebben we verschillende spelvormen uitgetest samen met Eritrese jongeren om te ontdekken wat het best bij hen aansluit
  • Er is een samenwerking opgezet tussen serious game ontwikkelaar 8D Games BV (Leeuwarden) en gamestudio Leti Arts (Ghana)
  • Uit de brainstorms en gesprekken met zorgprofessionals en Eritrese jongeren zijn mooie gameconcepten ontstaan. Feedback op de gameconcepten is opgehaald bij zorgprofessionals en Eritrese jongeren.
Als zorgprofessional op de hoogte blijven

Via onze nieuwsbrief houden we zorgprofessionals op de hoogte van aanstaande activiteiten. We hebben regelmatig jullie input nodig!

Afbeeldingen

Bekijk ook

0  reacties

Cookie-instellingen