Welkom bij KOOZ!Het online platform voor én door het leernetwerk Kwetsbaar Ouderschap en Onbedoelde Zwangerschap. Praat je met ons mee?Registreren
Submenu

Over het project

Vraagstuk

Met Shkorey, Tigrinya voor ‘mijn schatje’, ontwikkelt Gemeente Leeuwarden i.s.m. PincKlouds, GGD Fryslân, Amaryllis, Kraamzus, Dochter&Zn en Stichting Lemat een verbeterde aanpak en samenwerking rondom onbedoelde en onvoorbereide zwangerschappen en kwetsbaar jong ouderschap bij Eritrese nieuwkomers.

Onderzoek

De kern van het project is de realisatie van een digitale spelapplicatie, waarmee de doelgroep spelenderwijs en op cultuursensitieve wijze leert over seksuele en reproductieve gezondheid, geboortezorg en de zorg voor jonge kinderen. De app kan ook door professionals worden ingezet om de ondersteuning en zorg aan en het bereik van de doelgroep te verbeteren. Shkorey wordt in nauwe samenwerking met Eritrese jongeren en cultural mediators ontwikkeld.

Verwachte uitkomst

Shkorey beoogt meer kennis, geïnformeerde (gedrags)keuzes, doelgroepparticipatie en betere samenwerking en cultuursensitief werken bij de zorg/ondersteuning t.a.v. zwanger- en ouderschap onder Eritreeërs in Leeuwarden te realiseren. Dit alles moet leiden tot betere seksuele en reproductieve gezondheid, minder onbedoelde en onvoorbereide zwangerschappen en minder kwetsbare jonge gezinnen.

Het projecteam

Het projectconsortium bestaat uit Gemeente Leeuwarden, GGD Fryslân, PincKlouds, Amaryllis, KraamZus, Verloskundepraktijk Dochter & Zn en Stichting Lemat. Samenwerkingspartners zijn 8D Games, Leti Arts, Rutgers Stichting, BOAProducties, en diverse ISK’s en ROC’s.

Contact

Mocht u in contact willen komen met dit project, dan kunt u mailen naar: info@shkorey.nl.

 

Cookie-instellingen