Submenu

Testen prototype Shkorey

ProfielfotoGeertje Postma 13-12-2022
122 keer bekeken 0 reacties

Op 7 december testten we het prototype van de game Shkorey, welke op 16 februari gelanceerd wordt tijdens de Week van de Liefde op het Friesland College.

Alle voorbereidingen voor de lancering van de Shkorey game op 16 febr aanstaande (waarover later meer) zijn in volle gang. Belangrijk onderdeel op de agenda was het testen van het prototype van het spel. Dit deden we afgelopen woensdag 7 december op het Friesland College. Met behulp van samenwerkingspartners op het ROC kon ons team woensdag aan de slag met bijna 20 deelnemers. Dit waren studenten van het ROC, cultural mediators van Shkorey en andere mensen uit Leeuwarden. Verdeeld over drie groepen testten zij verschillende onderdelen van het spel. Ons team vanuit Shkorey en 8D Games BV bespraken met de deelnemers wat ze leuk/goed aan het spel vinden en wat er verbeterd moet worden voor de lancering. Zo konden o.a. de thema's, de cultuur-specifieke referenties in het verhaal en de gelinkte info bronnen (bijvoorbeeld die in de sociale kaart en de pagina's in Tigrinya op www.zanzu.nl van @Rutgers) op veel enthousiasme rekenen. Ook willen de spelers graag meer controle in het spel (bijv. t.a.v. de snelheid van de tekstballonnen) en moet er nog wel echt een flinke redactie slag komen op de Nederlandse teksten (korter, begrijpelijker) voordat we deze kunnen gaan vertalen naar Tigrinya.

Ook hier op het KOOZ-platform houden we jullie graag op de hoogte van alle activiteiten in aanloop naar de lancering van Shkorey op 16 februari!

Afbeeldingen

Bekijk ook

0  reacties

Cookie-instellingen