Submenu

Filmteam Shkorey genomineerd voor LC-Award

ProfielfotoGeertje Postma 01-06-2023
102 keer bekeken 0 reacties

Wij zijn trots te kunnen vertellen dat ons Shkorey filmteam is genomineerd voor een LC-Award! Met de Shkorey films, onderdeel van onze game, maakt het filmteam op een laagdrempelige manier onderwerpen rondom relaties, seksualiteit en kinderen krijgen bespreekbaar voor Eritrese nieuwkomers.

Ieder jaar worden in Friesland de LC-Awards uigereikt. Dit jaar is een jubileum editie. De Leeuwarder Courant verzamelt voor het tiende jaar de beste projecten uit het middelbaar en hoger beroeps- en het wetenschappelijk onderwijs. Op 13 juni is de finale in schouwburg De Harmonie in Leeuwarden. Tijdens deze finale geven onze jongeren een presentatie over hun project, waarna de jury een winnaar verkiest. Maar er kan ook gestemd worden voor een publieksprijs. 

De Leeuwarder Courant hield een interview met Daniel Tuem en Ermias Paulos uit het filmteam. Hier bespraken zij o.a. wat het belang is van hun werk en Shkorey. 

‘Het is belangrijk om het gesprek aan te gaan’

,,De game is belangrijk voor onze gemeenschap’’, zegt Daniël. ,,Als je weinig kennis hebt van seksuele gezondheid kunnen er ook dingen mis gaan. Ongewenste zwangerschappen komen bij ons veel voor.’’ Zelf groeide hij op in een klein dorp in Eritrea. ,,Je durfde geen condoom te kopen, want de man in de winkel kende iedereen. Als je bent opgegroeid in zo’n situatie, durf je hier ook niet snel condooms te halen.’’ Het volledige interview met Daniel en Ermias lees je hier: https://lc.nl/friesland/Eritrese-filmers-maken-taboes-bespreekbaar-28402541.html.

Stemmen jullie als KOOZ-netwerk ook mee voor de jongeren van Shkorey? Zij verdienen deze prijs en kunnen jullie steun goed gebruiken!

Afbeeldingen

Bekijk ook

0  reacties

Cookie-instellingen